Hae

1.1 Koulun arvopohja

Hämeenlinna
Ei kuntakohtaista sisältöä

Perusopetuksen arvoperusta 

1. Oppilaan ainutlaatuisuus ja oikeus hyvään opetukseen

2. Ihmisyys, sivistys, tasa-arvo ja demokratia

3. Kulttuurinen moninaisuus rikkautena

4. Kestävän elämäntavan välttämättömyys

Opetussuunnitelman perusteet 2014

Sivut 14 - 24

 

Koulu
Ei lisäyksiä

Koulumme arvot perustuvat niin kaupungin arvoihin (yhdenvertaisuus ja yhteisöllisyys, asukaslähtöisyys ja palveluhenkisyys, luovuus ja rohkeus, kestävä elämäntapa) kuin opetussuunnitelmaan. Näistä olemme nostaneet esiin muutamia kouluyhteisölle erityisen tärkeitä arvoja, joihin kouluarjessa panostamme.

Meille on tärkeää nähdä oppija ensisijaisesti aktiivisena ja yksilöllisenä toimijana, joka osallistuu mahdollisimman laajasti oman oppimisprosessinsa suunnitteluun ja toteutukseen. Oppilas oppii näin sekä ottamaan vastuun omasta oppimisestaan että asettamaan tavoitteita itselleen. Panostamme erityisesti oppimistekniikoiden harjoittamiseen, mikä edellisten lisänä palvelee elinikäistä oppimista.

Panostamme realistiseen palautteeseen, jolla pyritään tukemaan oppilaan itsetuntemusta. Palaute syntyy niin oppilaiden keskinäisessä kuin oppilaan ja opettajan välisessä vuorovaikutuksessa, joka onkin kaiken opetustoimintamme perusta. Positiivisen otteen kautta oppilaita kannustetaan luottamaan itseensä ja löytämään omat vahvuutensa. Näin pyrimme kehittämään oppilaan itseluottamusta, itsetuntoa sekä kykyä havaita myönteisiä tunteita ja lisätä myönteisiä kokemuksia arkeen. 

Panostamme kaikessa toiminnassa yhteisöllisyyteen ja yhdessä tekemiseen. Arvostamme vertaisoppimista ja -palautetta ja kehitämme myös näiden avulla oppilaan sosiaalisia taitoja. Yhteistoiminnassa korostamme toisten huomioon ottamista ja hyviä tapoja. Turvallisessa koulussamme erilaisuus hyväksytään ja koulun oppilaat ja henkilökunta ovat toisiaan kohtaan huomaavaisia. Monialaisissa valinnaisryhmissä, yhteisissä tapahtumissa ja kummitoiminnan kautta oppilaat oppivat työskentelemään eri-ikäisten oppilaiden kanssa ja kasvavat kouluyhteisön jäseniksi.