Hae

Opetuksen ja kasvatuksen tavoitteita tukeva muu toiminta

Valtakunnallinen
Ei valtakunnallisia lisäyksiä
Hämeenlinna
Ei kuntakohtaista sisältöä

Opetuksen ja kasvatuksen tavoitteita tukeva muu toiminta

Kirjastopalvelut

Kirjastotoiminta kuuluu osana Kulttuuripolkuun. Koulukirjastotoimintaa pyritään toteuttamaan myös yhteistyössä kaupungin kirjastolaitoksen kanssa.

Kulttuuripalvelut

Kulttuuripolku tarjoaa monipuolisia oppimisympäristöjä, tuo koulupäiviin monipuolisuutta ja vaihtelua sekä antaa opettajille mahdollisuuden oppia erilaisia taidekasvatuksellisia menetelmiä. Kulttuuripolku tukee kokonaisvaltaista kasvua ja kannustaa lapsia uteliaisuuteen, tutkimiseen ja oppimisen iloon. Kulttuuripolku sisältää erilaisia sisältöjä, jotka toteutetaan omalla koululla tai erilaisissa kulttuurivierailukohteissa. Toimintaa koordinoi Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX.

Koulun kerhotoiminta

Hämeenlinnassa pyritään tarjoamaan sekä harraste- että aamu- ja iltapäiväkerhotoimintaa. Toimintaa järjestetään koulujen taholta sekä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Kerhotoiminnan tavoitteena on tukea lasten ja nuorten aktiivisuutta ja toimintamahdollisuuksia sekä osallistaa oppilaita ja ehkäistä syrjäytymistä. Kerhotoimintaa suunniteltaessa on tärkeää huomioida lasten ja nuorten omat toiveet ja tarpeet, etenkin asuinalueilla, joilla on vähäiset harrastusmahdollisuudet.

Koulukohtaiseen TOKEen kuvataan tarkemmin tarjottava kerhotoiminta sekä yhteistyötahot ja tavat, joilla lasten ja nuorten toiveita ja tarpeita pyritään huomioimaan.

Aamu- ja Iltapäivätoiminta

Aamu- ja iltapäivätoimintaa tarjoavalla opetuksen järjestäjällä on velvollisuus laatia valtakunnallisten aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteiden mukainen paikallinen aamu- ja iltapäivätoiminnan suunnitelma.

Kouluruokailu

Koulukohtaiseen TOKEen kuvataan ravitsemus- ja tapakasvatuksen ja kestävään elämäntapaan tähtäävän kasvatuksen painopisteet sekä oppilaiden suunnittelu- ja toteutusmahdollisuuksiin liittyvät käytänteet.

Koulumatkat ja koulukuljetukset

Kuljetustarpeet kartoitetaan oppilaaksiottovaiheessa sekä koulun vaihdon tai ylä- ja alakoulun nivelvaiheessa. Hämeenlinnan kaupungin nettisivuilla sekä Wilman tiedotteissa on ohjeet koulumatkoihin ja -kuljetuksiin liittyen.