Hae

Vieraiden kielten vapaaehtoiset ja valinnaiset oppimäärät

Valtakunnallinen
Ei valtakunnallisia lisäyksiä
Hämeenlinna
Ei kuntakohtaista sisältöä

A2-kielen opiskelu on vapaaehtoista valintapäätökseen asti. Kerran valittua kieltä ei voi lähtökohtaisesti keskeyttää muuten kuin perustellusta syystä. Hämeenlinnassa A2-kielen opiskelun voi keskeyttää, mikäli oppilaalla on sellainen esimerkiksi terveydellinen tai muu oppilashuollollinen syy, jonka vuoksi A2-kielen opiskelun jatkaminen olisi hänelle liian kuormittavaa. Samoin keskeyttämissyyksi käy muutto tai vastaava tilanne, jonka vuoksi oppilaan valitseman A2-kielen opiskelun järjestäminen vaikeutuisi merkittävästi. 

Keskeyttämistä suunniteltaessa on huoltaja ensin yhteydessä kielenopettajaan ja keskustelee tilanteesta hänen kanssaan. Yhdessä koulun ja tarvittaessa oppilashuollon henkilöstön kanssa tarkastellaan, voidaanko oppilaalle tarjota sellaista tukea, mikä mahdollistaisi A2-kielen opiskelun jatkamisen.  

Mikäli A2-kielen opiskelu halutaan keskeyttää, tulee huoltajan pyytää sitä kirjallisesti rehtorilta. Rehtori, yleensä oppilashuollon moniammatillista henkilöstöä kuultuaan, voi tehdä päätöksen A2-kielen keskeyttämisestä lukuvuoden päättyessä. Pääsääntöisesti rehtori voi tehdä päätöksen A2-kielen keskeyttämisestä lukuvuoden päättyessä. Vain poikkeustilanteista päätös voidaan tehdä kesken lukuvuoden.