Hae

2.3 Hankkeet ja erillisrahoituksen käyttö

Hämeenlinna
Ei kuntakohtaista sisältöä

Perusopetuksen strategisia tavoitteita edistetään seuraavien kehittämishankkeiden avulla:

Yhteisöllinen opiskeluhuolto

Yläkoulujen valmennus kouluhyvinvointiin ja koulunkäyntivaikeuksiin liittyvissä aiheissa

Vaativan erityisen tuen monialainen yhteistyö

 

Koulutuksellinen tasa-arvoraha

Oppimisen tuen koulukohtainen järjestäminen

 

Kestävän tulevaisuuden opinvirta

Kestävyysosaamisen kehittäminen  

 

Kerhohanke

Maksuttoman harrastamisen lisääminen osana koulupäivää

 

Verkostoperuskoulu

Ruotsinkielisen opetuksen kehittäminen

 

Koulu
Ei lisäyksiä

<u>2.3.2. Liikkuva koulu</u>

Koulun Liikkuva koulu- vastaavana toimii Mikko Myöhänen. 

Arki- ja hyötyliikunta on osa henkilökunnan ja oppilaidemme luonnollista toimintaa. Oppilaista suurin osa kulkee koulumatkansa joko kävellen tai polkupyörällä. Tämä sekä oppituntien aktiviteetit lisäävät oppilaiden luontaista liikkumista. Välitunteja on koulun päivässä useita, koska koulussamme on käytössä 45 minuutin oppitunnit.

Koulupäivään pyritään sisällyttämään syksyn mittaan yksi yhteinen ulkovälitunti. Koulun teemapäiviin, kuten ympäristöpäivään, yhdistetään liikunnallisia teemoja.

Koululla on päivittäin 30 minuutin mittainen välitunti, jolloin liikuntavälineitä on käytössä.

<u>2.3.3. Kulttuuripolku</u>

Kulttuuripolku on Hämeenlinnan kulttuurikasvatussuunnitelma, jossa jokaiselle vuosiluokalle taataan kulttuurikokemus, joka kasvattaa kulttuurikompetenssia ja tutustuttaa eri taiteenlajeihin sekä paikalliseen kulttuuritarjontaan.

Kulttuuripolun osuus vuosiluokkien 7-9 osalta toteutetaan Kaurialan koulussa kokonaisuudessaan.

<u>2.3.4. Taidetestaajat</u>

8.-luokkalaiset osallistuvat koulun ulkopuolisiin taidetapahtumiin Taidetestaajat- ohjelman suunnitelman mukaisesti luokanvalvojiensa johdolla. Toiminnasta aiheutuvat kustannukset saadaan valtakunnallisesta Taidetestaajat- hankkeesta.

Taidetestaajat on syksystä 2017 alkaen tarjonnut kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille mahdollisuuden kokea korkealaatuisia taideelämyksiä niin konserttisaleissa, taidemuseoissa, teattereissa kuin monilla muilla estradeilla ympäri maata. Samalla nuoret ovat päässeet kurkistamaan esiripun taakse suomalaisten taidelaitosten ja ammattitaiteilijoiden maailmaan osana koulutyötään. Taiteen on tarkoitus ilahduttaa, herkistää, vihastuttaa, ihastuttaa, ärsyttää, kummastuttaa tai joskus jopa tylsistyttää. 

<u>2.3.5.Yrityskylä</u>

9.-luokkalaiset osallistuvat Yrityskylä- vierailuihin ja tekevät vierailuun liittyvät ennakko- ja jälkitehtävät. alla esitetyn aikataulun mukaisesti. 

Tasa-arvoraha

Kaurialan koulu saa pitkästä aikaa tasa-arvorahaa. Raha käytetään oppimisen tukemiseen mm läksyparkin ja muun tukiopetuksen muodossa. Rahamäärä ei mahdollista pitkäaikaisempaa ohjaajan tai resurssiopettajan palkkaamista.